Aanzuren van drinkwater voor biologische varkens en pluimvee

4 april 2020

Om uw varkens en pluimvee gezond te houden en om goede technische en economische resultaten te behalen in uw varkens- of pluimveehouderij, kan het helpen het drinkwater aan te zuren. De juiste zuren kunnen een hulpmiddel zijn in de aanpak van ongunstige bacteriën als salmonella en E.Coli en optimaliseren de voervertering.

Selko AlpHa Organic is een synergetische blend van vrije en afgebufferde organische zuren die verstrekt wordt via het drinkwater. De vrije organische zuren verlagen de pH-waarde van het drinkwater, waardoor het voer beter verteerd wordt. De afgebufferde zuren ondersteunen het dier in het behoud van een microbieel evenwicht in de darmen. Selko AlpHa Organic wordt succesvol toegepast in de biologische pluimvee- en varkenshouderij.

Selko AlpHa Organic

Watermonsters

Kwalitatief goed water vormt de basis voor goede prestaties in uw varkenshouderij. Neem daarom minstens twee keer per jaar watermonsters en laat die door Trouw Nutrition controleren op bacteriën, schimmels en gisten.

Wilt u meer monsters nemen of wilt u meer weten over Selko AlpHa Organic? Overleg uw plan van aanpak met onze specialisten. Zij denken graag met u mee.

Steven Haerinck
Technical Specialist B2F
T
+32 (0)9 243 91 75
M
+32 (0)488 04 21 02
E
Steven Haerinck
Joline Blockx
Technical Specialist B2F
M
+32 (0)473 53 31 21
E
Joline Blockx
Dick Pannekoek
Technical Specialist B2F
M
+31 (0)6 12 683 226
E
Dick Pannekoek