ChickCare 0-4 days: de eerste levensbehoefte voor succesvolle prestaties

5 maart 2020

In de vleeskuikenhouderij is voeding in de eerste dagen van vitaal belang voor succesvolle prestaties. Naast het feit dat kuikens zo snel mogelijk over voer en water moeten kunnen beschikken is het ook van belang dat gedurende de eerste dagen de nutritionele behoeften zo goed mogelijk worden ingevuld. Dit om de kloof tussen genetische potentie en huidige prestaties zo klein mogelijk te houden.  

ChickCare kuikenDe pas uitgekomen kuikens hebben voor de ontwikkeling van hun spijsverteringskanaal, organen,  immuunsysteem en thermoregulerende systemen, behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. De eerste vier dagen van het leven zijn hierin cruciaalOm hun fysiologische behoefte te ondersteunen en de ontwikkeling te optimaliseren, vereisen jonge kuikens een precieze combinatie van functionele eiwitten, aminozuren, calcium en fosfor. 

De voedingsbehoeften van kuikens tot vier dagen 

Op het Trouw Nutrition Poultry Research Centre (PRC) zijn diverse studies uitgevoerd op het gebied van calcium en fosformetabolisme, functionele eiwitten en voedingsbehoeften. Daarbij is vooral gekeken naar de voedingsbehoeften van kuikens in de eerste dagen van het leven, maar ook naar de gevolgen voor gewicht, voederconversie en slachtrendementen aan het eind van de groeiperiode.   

Een van de belangrijkste doelstellingen van een pre-starterdieet moet zijn om botvorming tijdens de eerste dagen te bevorderen. Dit zal de latere, snelle spierontwikkeling ondersteunenDit proces begint tijdens de incubatie en gaat door na het uitkomen. Skeletontwikkeling hangt mede af van de juiste combinatie van organische en anorganische mineralen.  

ChickCare productBetere voerefficiëntie 

Het gecombineerde gebruik van calciumarme voerstrategieën en functionele eiwitten in pre-startervoeders gericht op de eerste vier dagen resulteert in een betere voerefficiëntie. Het maximaliseert het gebruik van nutriënten en genereert een hogere productie voor pluimveehouder en slachterij 

Op basis van de onderzoeken op het PRC heeft Trouw Nutrition de pre-starter ChickCare 0-4 days ontwikkeld. Deze minikorrel verhoogt de verteerbaarheid van grondstoffen en de beschikbaarheid van nutriënten. De combinatie van nutriënten en mineralen aanwezig in ChickCare 0-4 days hebben een positief effect op gewicht en gezondheid tijdens de belangrijke eerste vier dagen.  

Meer informatie? 

Wilt u meer weten over ChickCare 0-4 days of over de onderzoeken achter de ontwikkeling van deze pre-starter? Neem dan gerust contact op met:

Bert Janssen
Animal Specialist Poultry
M
+31 (0)6 51 421 499
E
Bert Janssen