Nieuwe Europese declaratie voor natriumseleniet

26 juli 2019

Met Uitvoeringsverordening (EU) 2019/11 is de Europese declaratie voor natriumseleniet gewijzigd. De voorwaarden van gebruik van selenium in de vorm van natriumseleniet is echter ongewijzigd. Het maximaal toelaatbare niveau totaal seleen voor alle diersoorten, is nog steeds 0,5 mg/kg compleet voer (met vochtgehalte van 12%).

Trouw Nutrition Nederland zal op zijn laatst per 3 augustus 2019 de voormengsels en aanvullende voeders met natriumseleniet leveren conform de nieuwe declaratieregels. Dit betekent concreet dat de vermelding van natriumseleniet op onze etikettering wijzigt van ‘natriumseleniet, selenium (E8)’ naar ‘natriumseleniet, selenium (3b801)’.

Onze klanten kunnen onze voormengsels en aanvullende voeders gelabeld met de oude declaratie ‘natriumseleniet, selenium (E8)’ gebruiken tot de bestaande voorraden op zijn. De etikettering van de door hen samengestelde voeders voor landbouwhuisdieren (die ons product met de oude declaratie bevatten) kunnen zij voorzien van de oude declaratie tot 3 februari 2020. Tevens dienen onze klanten de nieuwe declaratie te vermelden wanneer het geproduceerde voeder ons product met de nieuwe declaratie bevat.

Samenvattend hieronder de diverse data voor wanneer onze klanten de etikettering dienen aan te passen:

  • Voormengsels en additieven: 03 augustus 2019;
  • Samengestelde voeders voor landbouwhuisdieren (inclusief paarden): 3 februari 2020;
  • Samengestelde voeders voor niet-voedselproducerende dieren: 3 februari 2021.

Voor vragen kunt u terecht bij de formulatie afdeling van Trouw Nutrition locatie Putten: formulation.tnn@trouwnutrition.com.