Nu ook IntelliBond M beschikbaar in de EU

20 september 2017

De Commissie ter uitvoering van Verordening (EU) 2017/1490 heeft goedkeuring gegeven voor het gebruik van IntelliBond M aan productiedieren in Europa.

Selko IntelliBond M (mangaanhydroxychloride) is de nieuwste, meest geavanceerde spoorelement technologie, die is ontwikkeld om meer mangaan aan de bloedstroom van het dier te leveren. Hierdoor worden de diergezondheid en -productiviteit gestimuleerd en blijft het kostenefficiënt. Spoorelementen zijn essentieel om diergezondheid en productiviteit te waarborgen, door direct ondersteuning te bieden aan weefselintegriteit, enzymatische processen, groei- en productiviteitsvereisten, botontwikkeling, etc.

Onderzoeken uitgevoerd bij verschillende representatieve universiteiten hebben aangetoond dat Selko IntelliBond M een effectieve bron is van mangaan voor productiedieren. Het heeft een zeer lage oplosbaarheid boven een pH van 4,0, wat resulteert in aanzienlijk minder interacties in het voer/premix en in de maag en dunne darm bij pluimvee en varkens. Deze belangrijke eigenschap, in combinatie met de geleidelijke afgifte van mangaan uit het IntelliBond M-kristal, zorgt ervoor dat meer mangaan beschikbaar is voor absorptie en gebruikt kan worden door het dier, daar waar het het meest nodig is.

Eigenschappen IntelliBond C, IntelliBond Z, IntelliBond M:

  • Zeer stabiel – Niet reactief/ destructief voor nutriënten in voer/ premix
  • Superieure verwerking - Niet-hygroscopisch en geen klontvorming, wat resulteert in een betere homogeniteit in de premix en het voer.
  • Hoge biologische beschikbaarheid – De significant verminderde interactie met nutriënten in voer/ premix - en/ of eerste deel van het verteringsstelsel, samen met de geleidelijke afgifte van oplosbare mangaan uit de kristalmatrix, zorgt voor een significante toename van de hoeveelheid spoorelementen die beschikbaar zijn voor het dier.
  • Tolerantie - De unieke chemische/ fysiologische eigenschappen van IntelliBond M maken het ook een veiliger product om te gebruiken in vergelijking tot mangaan sulfaat of mangaanoxide.
  • Productiviteit en bio-efficiëntie – Verhoogde biologische beschikbaarheid ondersteunt dierwelzijn en levert een bijdrage aan de productiviteit van de dieren.
  • Niet ADR - IntelliBond spoorelementen zijn door hun unieke eigenschappen als niet-ADR geclassificeerd. U kunt dus ook besparen op transport van uw voer of premix.

Meer informatie?

Heeft u naar aanleiding van het bovenstaande artikel vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op met: 

Vincent Hinnen Product Manager Feed Additives and Specialties
vincent.hinnen@trouwnutrition.com  +31 (0)6 51 283 431

Sluit deze melding
Deze website maakt gebruik van cookies Lees meer over het gebruik van cookies