Nutreco's online Sustainability Report 2018 beschikbaar

9 mei 2019

Deze week heeft Nutreco het allereerste interactieve online Sustainability Report gepubliceerd. Het rapport belicht de projecten van Nutreco over de hele wereld, ondersteund door de wereldwijde divisies van Trouw Nutrition (diervoeding) en Skretting (aquafeed).

Rob Koremans, CEO van Nutreco, zegt: "Bij Nutreco geloven we dat er maar één manier is om zaken te doen, en dat is 'de juiste manier' - alles wat we doen wordt gedreven door duurzaamheid en geleid door het concept van een circulaire economie."

"Het is onderdeel van onze voortdurende toewijding om duurzaamheid centraal te stellen in alles wat we doen, terwijl we aan onze missie van ‘Feeding the Future’ werken."

Sustainability Report

Dit rapport schetst Nutreco's innovatieve aanpak om de uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aan te gaan. Compleet met interactieve functies en visuele middelen, toont het online rapport resultaten, casestudies en citaten van medewerkers over de hele wereld.

Een uitzonderlijk jaar

In 2016 is Nuterra - het duurzaamheidprogramma - gelanceerd, om ervoor te zorgen dat Nutreco's duurzaamheidsdoelstellingen worden geïntegreerd in de bedrijfscultuur en het dagelijkse werk van de werknemers. Het rapport belicht de significante vooruitgang van Nutreco met betrekking tot deze doelen in 2018. "Vorig jaar was een uitzonderlijk jaar op het gebied van duurzaamheid bij Nutreco, dankzij de passie en expertise van onze mensen, die oprecht toegewijd zijn aan onze missie van 'Feeding the future'", vertelt Rob.

Dit jaar heeft Nutreco voor het eerst een hele sectie in het rapport gewijd aan het delen van haar dilemma's rond kwesties zoals ontbossing, antimicrobiële resistentie en de kosten van geavanceerde ingrediënten. Het beschrijft hoe Nutreco werkt aan oplossingen voor deze dilemma's door middel van innovatieve technologieën en nieuwe manieren van zakendoen, waaronder samenwerking in de hele toeleveringsketen op een pre-competitieve manier om een groter verschil te maken.

Versterken van gemeenschappen

Bovendien toont het Sustainability Report, casestudy's over hoe Nutreco waarde creëert voor haar stakeholders en geeft het een update van community projecten, die directe voordelen opleveren voor mensen in gemeenschappen over de hele wereld.

Bij de bespreking van de casestudy's van het Community Development Project in het online rapport, zegt Nutreco's Corporate Sustainability Director José Villalón: "Deze vijf projecten richten zich op economische armoede in gemeenschappen waarin we actief zijn. Via deze projecten dragen onze lokale medewerkers vaardigheden en kennis over duurzaam voer en productie, over aan kleine boeren. Hierdoor kunnen deze boeren hun economische situatie verbeteren."

Klik op de onderstaande button om het online Sustainability Report 2018 te lezen.

Sustainability Report

Bekijk hieronder het gesprek tussen Nutreco's CEO Rob Koremans en Corporate Sustainability Director José Villalón over het Sustainability Report 2018:

Unable to watch video

Please change cookie settings to watch this video.

Change cookie settings