Nutreco Young Researchers Prize

23 oktober 2019

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Nutreco (het moederbedrijf van Trouw Nutrition), is er een Young Researchers Prize gelanceerd. De prijs wordt toegekend aan het meest veelbelovende onderzoek door promovendi en postdoctorale studenten die wereldwijd werkzaam zijn in de dier-, aquacultuur- en veterinaire wetenschappen. Elk type onderzoek dat relevant is voor dit veld (bijv. economie of big data) komt eveneens in aanmerking.

De prijs erkent de inspanningen van onderzoekers om de steeds belangrijker wordende uitdaging aan te gaan om voldoende voedsel te produceren voor de groeiende wereldbevolking. De oplossingen voor deze uitdaging moeten systemisch en duurzaam zijn en de verschillende landbouwsystemen op onze planeet omvatten.

"Nutreco werd 25 jaar geleden opgericht om oplossingen te helpen ontwikkelen, om aan de groeiende vraag naar hoogwaardige eiwitten te voldoen", aldus Nutreco CEO Rob Koremans. “Wij willen die mijlpaal bereiken door de inspanningen van getalenteerde onderzoekers te erkennen, die onze visie delen bij het ontdekken van nieuwe oplossingen in het kader van 'Feeding the Future' [...]. We hopen dat deze prijs veelbelovende jonge onderzoekers zal stimuleren om aan dit doel te blijven werken.”

Prijs details

De Nutreco Young Researchers Prize bestaat uit:

  • Eerste plaats; een geldprijs van € 12.000
  • Tweede plaats; een geldprijs van € 8.000
  • Derde plaats; een geldprijs van € 5.000

Meer informatie over de Nutreco Young Researchers Prize? Klik dan snel hier (EN).