Resultaten online marktonderzoek

6 juli 2018

De laatste jaren is er in de media veel aandacht voor kalveropfok. En terecht, intensieve voeding van kalveren is de basis voor betere melkkoeien. Trouw Nutrition is zelf actief in dit onderzoek en komt nu met een nieuw type kalvermelk, die de voordelen van verse koemelk combineert met de veiligheid en betrouwbaarheid van Sprayfo kalvermelk: Sprayfo Delta.

Recent online marktonderzoek

Trouw Nutrition wil ook up-to-date blijven als het gaat om de wensen van haar klanten. Als gevolg hiervan wordt er regelmatig marktonderzoek gedaan; online en via persoonlijke gesprekken. Onlangs werd middels een online enquête marktonderzoek uitgevoerd. Resultaat is dat 224 boeren de enquête volledig hebben ingevuld en bijna de helft heeft aangegeven open te staan voor toelichting.

Koemelk of kalvermelk?

Uit de reacties blijkt dat 20% van de melkveehouders nog steeds ongepasteuriseerde koemelk aan alle kalveren voert, 36% voert koemelk alleen aan de stierkalveren en 44% voert alle kalveren na de biestperiode uitsluitend kalvermelk. Voor de 20% met koemelk gevoerde vaarskalveren biedt Trouw Nutrition met Sprayfo Delta een optimaal alternatief: al het goede van koemelk, plus veiligheid; aangevulde vitaminen en sporen; en constante kwaliteit.

Emmer of drinkautomaat?

De meeste kalveren (40%) krijgen melk via de speenemmer. Een goede tweede, is de drinkemmer met 30%. Van de deelnemers aan onze enquête maakte 20% van de veehouders gebruik van een drinkautomaat. Milkbar sluit met 10% de rij. Geconcludeerd mag worden dat >70% van de kalveren melk via een speen drinkt, wat voor het natuurlijk gedrag en de tevredenheid van de kalveren een goede zaak is.

Intensief of niet?

61% van de veehouders voert maximaal 4-6 liter per dag en voert 2 keer per dag. 32% voert 7-8 liter, 7% meer dan 8. Hieruit mogen we afleiden dat het merendeel van de kalveren nog steeds niet intensief gevoerd wordt in de eerste levensmaand. 

Is kalvermelk belangrijk?

Tot slot is 88% van de boeren van mening dat de kwaliteit van kalvermelk doorslaggevend is voor de gezondheid van hun kalveren en daarmee een belangrijke factor in de opfok van kalveren. Het voeren van melk is belangrijk én het is belangrijk welke melk je voert.

Sprayfo Delta; voor LifeStart in optima forma: topgroei en uitstekende gezondheid.

Sprayfo speelt al ruim 60 jaar een vooraanstaande rol in het ontwikkelen en leveren van hoogwaardige kalvermelk. Sprayfo Delta is een innovatieve nieuwe melk waarmee een nieuwe stap gezet wordt in het perfectioneren van de kalveropfok. Sprayfo Delta en het pakket aan services biedt een effectieve oplossing voor een succesvolle kalveropfok; de basis voor een winstgevend en duurzaam melkveebedrijf.