Trouw Nutrition sponsort Zero Zinc Summit Denemarken

8 mei 2019

Op 17 en 18 juni vindt in Kopenhagen (Denemarken), de Zero Zinc Summit plaats. Dit event wordt georganiseerd door SEGES, het vooraanstaande Deense kennis- en innovatiecentrum voor landbouw- en voedselindustrie. De summit staat in het teken van hoe we 7-30 kg varkens kunnen produceren en vrijhouden van diarree zonder therapeutische hoogwaardige zinkoxide bij spenen te gebruiken en zonder het gebruik van antibiotica te vergroten.

De inzet is hoog

Tegen 2022 moeten we een alternatieve strategie hebben wanneer therapeutische zinkoxide op hoog niveau bij spenen niet langer in de EU toegelaten is. Op de summit komt een ​​panel van deskundigen bij elkaar om hun nieuwste bevindingen te delen met de sector. Het doel hiervan is om de Europese varkensindustrie te helpen met haalbare en praktische alternatieven die gebruikt kunnen worden in de toekomst.

De tweedaagse top zal gedetailleerde presentaties bevatten over het nieuwste onderzoek naar:

  • De werkingswijze of hoge niveaus van zinkoxide en alternatieve zinkbronnen
  • Diarree in de post-speen periode
  • Voedingssamenstelling wijzigen als alternatief voor zinkoxide en als middel om diarree na het spenen te verminderen
  • Voeradditieven voor diervoeding als alternatief voor zinkoxide om diarree na het spenen te verminderen
  • Immunoprofylactische alternatieven voor zinkoxide
  • Andere (praktische) strategieën voor spenen zonder zinkoxide en verminderde diarree na spenen

Trouw Nutrition medesponsor Zero Zinc Summit 2019

Als medesponsor van dit event zal Trouw Nutrition nadrukkelijk aanwezig zijn op het event. Zo hebben wij een beursstand waar u kennis kunt maken met onze integrale bedrijfsaanpak die uw productie ondersteunt en het gebruik van antibiotica/ hoge zinkdoseringen terugdringt. Deze totaalaanpak helpt bij het verbeteren en ondersteunen van de biggen richting de vleesvarkenshouderij.

Daarnaast presenteren wij enkele wetenschappelijke posters en op 18 juni geven onze R&D collega's van Trouw Nutrition drie presentaties over:

  1.  Utilizing in vitro protein digestion kinetics and resistant fiber to steer ingredient composition of nursery pig diets for reduced risk of post-weaning diarrhea - Neil Jaworski, Trouw Nutrition
  2. Feed intake patterns and gut health in piglets shortly after weaning - Jan Willem Resink, Trouw Nutrition
  3. Feed and water intake patterns: key to a healthy start - Jan Willem Resink, Trouw Nutrition

Meer informatie

Neem contact op met uw Trouw Nutrition vertegenwoordiger of ga voor meer informatie naar de officiële website van de Zero Zinc Summit.