‘Wereldwijd lopen Nederlandse en Vlaamse boeren voorop’

19 november 2018

Medio juli 2018 is het digitale platform liefdevoorboeren.be en liefdevoorboeren.nl voor rundvee-, varkens- en pluimveehouders gelanceerd. Hiermee zet Trouw Nutrition Benelux zich in voor een positief en duurzaam imago voor de agrarische sector in de Benelux. Gerjan van Alst (General Manager Trouw Nutrition Benelux) licht in de november editie van Veeteelt in een interview het initiatief toe.

‘Innoveren doe je niet vanuit de boardroom, maar door intensief samen te werken met boeren.’ Gerjan van Alst, general manager Trouw Nutrition Benelux, wil het maar eens gezegd hebben. Dat boeren bij hem vooropstaan. ‘Trouw Nutrition heeft heel veel kennis van voeding. Boeren, zeker in Nederland en Vlaanderen, hebben heel veel praktische kennis over hoe dat voer te gebruiken. Door die twee krachten te bundelen, vergroten we de innovatieve slagkracht van de boeren zelf en daarmee ook die van Trouw Nutrition.

Is dat waarom Trouw Nutrition het initiatief Liefde voor boeren’ is gestart?
‘Ja, mede. De basis is dat we zien dat er veel innovatiekracht bij boeren zit. Die willen we graag samen met hen ontsluiten. Te beginnen met het online uitwisselen van tips (zie kader, red.). Maar wat we ook willen ontsluiten, is dat boeren trots zijn op wat ze doen! Terechttrots wat mij betreft. Nederlandse en Vlaamse boeren zijn in staat mee te bewegen met de veranderende maatschappij. Vroeger was je als boer gekoppeld aan de samenleving. Alleen al omdat veel mensen op of nabij het platteland woonden. Maar dat is nu veel minder. De afstand tussen boer en burger is groter geworden.’

Klik hier voor het volledige artikel.