Workshop 3D Kraamstalmanagement een succes

2 april 2019

Op 26 maart vond in het Van Der Valk hotel in Drongen de workshop 3D Kraamstalmanagement plaats. Deze workshop was gericht op varkenshouders en stond in het teken van de eerste online module van ons e-learningplatform. Dit e-learningplatform werd samen ontwikkeld met enkele partners uit de industrie namelijk: Topigs Norsvin en Boehringer Ingelheim die ook samen met Trouw Nutrition deze workshop organiseerden.

De middag begon met een aangename lunch in de skybar van het hotel dat ons een zicht gaf op de omringende velden en de dichtbijzijnde autostrade. Nadat de lunch werd verteerd, werden de deelnemers na een korte introductie onderverdeeld in drie groepen. De kleine groepen zorgden voor meer interactie tijdens de sessies.

Voor deze workshop schakelden we drie sprekers in. Jan Collogne van Topigs Norsvin sprak over de invloed van conditiemanagement van de zeug op het geboorteproces. Michiel Vandaele van Trouw Nutrition ging dieper in op het bijvoeren en maximaliseren van zeugenmelk. Ten slotte ging Ilse Declerck van Boehringer Ingelheim vertelde over het belang van biest, de verklaring van het effect van biest en hoe je biest kunt optimaliseren.

Elke spreker kreeg 45 minuten de tijd om hun onderwerp te bespreken. Na afloop van de presenatie kreeg iedereen ruim de tijd om wat vragen te stellen wat leidde tot interessante discussies en antwoorden.

 

Na afloop van de presentaties werd er een slotwoord gehouden waarin we aankondigden dat we dit najaar (2019) een nieuwe workshop zullen organiseren. Deze workshop zal het thema inseminiatie en biggenofpfok bevatten.

We willen iedereen bedanken die aanwezig was en nodigen iedereen van harte uit voor onze volgende workshop.

Tot binnenkort!