Artikelen

Français

Artikel 1a: Een optimale levensdagproductie maakt verborgen rendement direct zichtbaar

Trouw Nutrition introduceert Healthy Life: een nieuw onderzoeksprogramma waarmee uw melkproductie op een gezonde, duurzame manier verhoogd wordt. Uitgangspunt is meer lactaties per melkkoe en daarmee een kleine ecologische voetafdruk. Het verhogen van de levensdagproductie (LDP) daarbij centraal.

Lees het artikel

Artikel 1b: Haal het maximale uit uw veestapel met de 4 kengetallen van HealthyLife

De levensdagproductie (LDP) van je koeien maakt inzichtelijk hoe efficiënt de melkproductie van de totale veestapel is. Een hoge levensdagproductie wordt bepaald door een succesvolle kalveropfok en succesvolle overgang van droogstand naar lactatie. Deze transitieperiode is vaak het startpunt voor vele uitdagingen, zowel voor koe als melkveehouder. Om je bij deze uitdagingen te ondersteunen, lanceert Trouw Nutrition het HealthyLife programma.

Lees het artikel

Artikel 2: Houd je koeien gezond deze zomer: deze maatregelen tegen hittestress helpen!

Na een koud voorjaar is het hittestressseizoen weer aangebroken. Naast een direct effect van hittestress op de voeropname en melkproductie, komt ook de gezondheid van de koe onder druk te staan. Het effect op uiergezondheid is vaak het meest zichtbaar, door een verhoging van het (tank)celgetal. Lees hieronder op welke manier je tijdens hittestress de gezondheid van je koeien zo optimaal mogelijk ondersteunt!

Lees het artikel

Artikel 3a: De rol van eiwit tijdens de transitiefase

Het is algemeen bekend dat koeien begin lactatie een negatieve energiebalans hebben. Dit is overigens normaal voor alle zoogdieren. Niet iedereen staat er echter bij stil dat koeien begin lactatie ook een negatieve eiwitbalans hebben.

Lees het artikel

Artikel 3b: De impact van transitie op levensdagproductie

Een optimale levensdagproductie maakt verborgen rendement direct zichtbaar. Om de levensdagproductie te verhogen en gezondheidsproblemen te voorkomen, is een probleemloze transitieperiode cruciaal. In dit artikel lees je wat je kan doen om je koeien tijdens het afkalven extra ondersteuning te bieden.

Lees het artikel

Heb je aanvullende vragen over het HealthyLife programma? Neem dan contact op met ons team.