NutriOpt On-site Adviser (NOA)

Dé innovatie in precisievoeding

Als veehouder krijgt u te maken met diverse uitdagingen op het gebied van milieu en duurzaamheid. Denkt u hierbij aan de reductie van stikstof en de emissie van broeikasgassen, het verlagen van de carbon footprint en het duurzaam omgaan met kostbare grondstoffen. Om zo snel mogelijk aan deze uitdagingen te voldoen, biedt precisievoeding met de NutriOpt On-site Adviser uitkomst!

Nauwkeurig op dierbehoefte voeren

Een optimale groei, een verlaagde voederconversie, een lager sterftecijfer en minder antibioticaverbruik: maximale dierprestaties vragen om uitgekiend voermanagement. Daarbij is het belangrijker dan ooit om te weten wat de kwaliteit is van de grondstoffen die u gebruikt voor uw dieren. Want hoe nauwkeuriger u op dierbehoefte voert, hoe beter de individuele dierprestaties zijn.

NutriOpt On-site Adviser (NOA): Razendsnel inzicht in uw grondstoffen en ruwvoeders

Om een zo efficiënt mogelijk rantsoen te bepalen, introduceert Trouw Nutrition in samenwerking met MasterLab de NutriOpt On-site Adviser (NOA): dé innovatie in precisievoeding die gebruiksgemak en snelheid combineert met de betrouwbaarheid van een NIR-analyse. Deze mobiele, technologische precisievoedingsoplossing zorgt ervoor dat u volledig in controle bent over de kwaliteit van uw diervoeders en weloverwogen beslissingen kunt nemen ten aanzien van uw voermanagement.

Grip op de grondstoffenkwaliteit, voerconsistentie, dierprestaties en voerkosten: Dáárom kiezen voor NutriOpt On-site Adviser

 • Efficiënte en betaalbare voermonitoring op uw eigen erf
 • Razendsnel inzicht in uw voerkwaliteit 
  (zowel losse grondstoffen als ruwvoeders)
 • Forse besparing op voerkosten
 • Op basis van ijklijnen van de meest gebruikte grondstoffen in de mengvoersector
  (o.a. gerst, tarwe, soja, mais, CCM, raapzaad, triticale)

Zo werkt het

De NutriOpt On-site Adviser is een handzaam en draagbaar NIR-apparaat dat wordt verbonden aan uw mobiele telefoon. Zo kunt u direct op het erf de kwaliteit van uw grondstoffen doormeten of uw gras-, en maiskuilen analyseren. U kunt dus direct bij de kuil zien wat de kwaliteit is van het ruwvoer dat u op dat moment voert. Doordat er geen directe verbinding met een extern lab of een NIR-meting op een andere locatie nodig is, krijgt u binnen 5 minuten een duidelijk beeld van uw rantsoen. Ook een uitkomst voor mengvoerbedrijven die hun klanten willen ondersteunen bij het behalen van optimale dierprestaties!

Download handleiding

Download het voorbeeld-analyserapport

Voedingswaarde-tool NutriOpt

Aan de basis van NOA staat NutriOpt. Deze innovatieve voedingswaardetool is het resultaat van jarenlange kennis en wereldwijde praktijkervaring. Met behulp van NutriOpt weet u direct welke kwaliteit grondstoffen er binnenkomt, wat de kwaliteit is van de producten die naar uw dieren gaat en hoe deze het beste benut kunnen worden door uw dieren.

NutriOpt in een notendop:

 • Accurate voeranalyse op de boerderij
 • Razendsnel inzicht in de voerkwaliteit van grondstoffen en ruwvoeders
 • De laatste nutritionele inzichten
 • Wetenschappelijk gebaseerde diermodellen voor optimale dierprestaties

Meer over NutriOpt

Alerts, trends en ontwikkelingen

De NOA biedt inzicht in de belangrijkste nutritionele parameters zoals vocht, vet, eiwit en zetmeel. Daarnaast kunt u via het NutriOpt platform direct na de meting diverse dierspecifieke nutriënten selecteren en importeren in het LCF-systeem; een systeem voor voeroptimalisatie. Ook is het mogelijk om via het platform alerts in te stellen voor bepaalde kritische grondstoffen en kunt u trends en ontwikkelingen per grondstof actueel volgen. Daarmee vormt het NutriOpt platform een aanvulling op de bestaande mogelijkheden die momenteel voor veehouders beschikbaar zijn.

Benieuwd naar de mogelijkheden van NutriOpt On-site Adviser voor uw bedrijf?

Vul onderstaand formulier in om een demo op locatie aan te vragen.

Overtuigd van de NOA? Vraag uw bestelling aan via onderstaand formulier, en wij nemen contact met u op.

Download het NOA voorbeeld-analyserapport

Vraag nu het voorbeeld-analyserapport aan en ontdek zelf de kracht van NOA.